Gerard van Midden

Auteur

Gerard van Midden is vader van drie kinderen en opa van drie kleinkinderen. Twee verschillende soorten levenslange feestjes.
Hij startte op zijn 21e als leerkracht in het basisonderwijs en ontdekte daar de kracht van verhalen. Bijbelverhalen, sprookjes, prentenboeken én verhalen die hij kon inzetten om kinderen te enthousiasmeren voor rekenen, taal, geschiedenis om hen optimaal bij het onderwerp te betrekken. Want in een goed verhaal leer je van alles en loop je zomaar zelf rond. Je ontmoet er mensen uit andere culturen, met andere waarden en doet spelenderwijs verrassende ontdekkingen. Verhalen verruimen je blik op de wereld en laten andere perspectieven zien. Dat is volgens Gerard wat het onderwijs hard nodig heeft.

Hij leidde als directeur twee scholen en ging daarna aan de slag bij een educatieve uitgeverij voor levensbeschouwelijk materiaal. Ook dat was een geweldige tijd waarin hij bijna dagelijks verhalen, liedjes en gedichten mocht schrijven voor kinderen en jongeren.

Nu werkt hij als zelfstandig tekstschrijver, werk dat hij ruim tien jaar lang heeft gecombineerd met de functie van nazorgmedewerker voor een uitvaartonderneming. Hij had het voorrecht om naar zo’n vierhonderd verschillende, persoonlijke verhalen van mensen te mogen luisteren. Die verhalen komen tot leven in dit boek dat extra zeggingskracht krijgt door de kunstzinnige bloeminstallaties van dochter Anne van Midden.

Inhoud >

Bestellen

Bestellen >

Meer over auteur Gerard van Midden

Auteur >

Meer over bloemkunstenaar Anne van Midden

Bloemkunstenaar >